Bunkertur ved Houvigfæstningen

Vælg dato og tidspunkt


 

Torsdag den 11. juni kan du igen komme med Ringkøbing-Skjern Museum på bunkertur og blive endnu klogere på de mange bunkere der stadig står ved vestkysten

Vind blæser - som den næsten altid gør i Vestjylland. Både nu, og dengang under Anden Verdenskrig, dengang da Danmark var besat og den nazistiske besættelsesmagt byggede på deres Atlantvold. Atlantvolden skulle strække sig fra den fransk-spanske grænse til Nordnorge, mens den skulle sørge for, at de Allierede ikke kom ind på Europas fastland. Atlantvolden var en magtdemonstration der skulle fortælle omverdenen hvor stærkt det Tredje Rige var.
Meget symbolsk blev den aldrig bygget færdig.

Houvigfæstningen ved Søndervig var en del af Atlantvolden, og når man går rundt blandt de mange bunkers oplever man en landsby - en landsby der var klar til angreb! Det var også her Ringelnatter, Luftwaffes topmoderne antiluftskytsstilling, skød flere Allierede fly ned.
Når vi tager på bunkertur ved Houvigfæstningen går vi gennem det område hvor fæstningen lå. Mange af bunkerne er stadig synlige, mens andre er mere eller mindre gemt i klitterne.

Historie og højt til himlen
Ringkøbing-Skjern Museums bunkerture er både for historienørderne der vil se bunkerne helt tæt på, for familierne der vil opleve noget lokalhistorie, for dem der husker krigen og for dem der synes det er fedt at klatre i klitterne og i de gamle bunkers.

Ved Vesterhavet er der god plads til alle og højt til himlen.

Det er muligt at komme ind i nogle af bunkerne, så det kan være en god ide at medbringe en lommelygte.

Ringkøbing-Skjern Museum følger myndighedernes retningslinjer og tager selvfølgelig de nødvendige forholdsregler for at forhindre smittespredning.

Praktisk information

Dato: 11. juni kl. 15.30 - 17.30.
Mødested: Sortebærdalens P-plads ved Houvig Strand, ca. 4 km. nord for Søndervig
Turen afholdes kun på dansk
Pris: Voksne: 100 kr. Børn (0-14 år) gratis.
Billetter købes online og vil være tilgængelig når forsamlingsforbudet hæves fra mere end 10, tidligst fra den 8. juni.

Bemærk: begrænsede pladser!

BelépésAz alábbi közösségi oldal fiókokat is hozzácsatolhatja fiókjához:

sign in with google